TED İzmir Koleji Ortaokulunda öğrencilerin bireysel farklılıkları değerlendirilir.

Uygulanan yöntem ve tekniklerle tüm öğrencilerin ele alınan konuları en üst düzeyde öğrenmesi sağlanır. Kendi alanlarında yetkin ve deneyimli öğretmenlerin rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli eğitimle öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri sağlanır.

Okulumuzda her sınıf düzeyindeki öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimini takip eden bir danışman öğretmeni vardır. Danışman öğretmen sadece öğrenci ile değil, aynı zamanda veliler ile de iş birliği içinde çalışır.

Öğrenciler sadece nota dayalı ölçme araçları ile değerlendirilmezler. Aynı zamanda değerlendirmelerde sürece dayalı, alternatif ölçme araçları da kullanılır.