Okul Müdürünün Mesajı – TED İZMİR KOLEJİ

Okul Müdürünün Mesajı

Sevgili Kolejliler, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım ve Kıymetli Velilerimiz,

TED İzmir koleji olarak, uzun ve zorunlu bir uzaktan eğitim sürecinin ardından, öğrencilerimizle yüz yüze kavuşuyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Yeni eğitim öğretim döneminde aramıza katılan yeni öğrencilerimize ve onların ailelerine de hoş geldiniz demek isterim.

Geride bıraktığımız 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı bizlere ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşattı. Yıl boyunca okulumuzdaki takviye kurslarına katılarak üniversite hazırlıklarını aksatmadan devam ettiren 12.sınıf öğrencilerimiz YKS sonuçlarıyla bizlere haklı bir gurur yaşattılar. Aynı şekilde bu süreçte, yurtdışı üniversite hedefi olan öğrencilerimizin hepsinin hedefledikleri yabancı üniversitelerden kabulleri geldi. İlk mezunlarımızın üniversiteye giriş sınavındaki başarılarının, bundan sonraki mezunlarımıza da ışık tutmasını, ilham vermesini diliyoruz.

Pandemi dönemini oldukça temkinli, özenli ve sistematik yürüten bir okul olarak, tüm birimlerimizde hijyenik önlemler alınmış olup, fiziksel ortamlarda gereken tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Yaz dönemi boyunca yaptığımız hazırlıklar ve yoğun çalışmaların sonunda yüz yüze başlayacağımız bu yeni dönemde hazırbulunuşluklar ölçülecek, ihtiyaçlar tespit edilecek, her türlü tekrar, telafi, pekiştirme ve uyum çalışmaları yürütülüyor olacak. Pandeminin gidişatına göre netleşecek olan bu süreçte yüz yüze, uzaktan ve/veya hibrit her türlü sistemi uygulamak için gerekli akademik ve teknolojik alt yapımızın hazır olduğunu da belirtmek isteriz.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında TED İzmir Koleji olarak hedeflerimizi belirlerken, COVİD-19 krizinin yarattığı etkileri öncelikli olarak göz önüne aldığımızı belirtmek isterim. COVID-19 krizi dünyamızı ve küresel bakış açımızı değiştirirken, aynı zamanda öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlayabilmemiz için eğitimin ne yönde değişmesi gerektiğini bize gösterdi.

Öncelikli olarak, birbirine bağlı bir dünyanın vatandaşlarını eğitmemiz gerektiğini, küresel olarak birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu gördük.

Gelecek için gerekli yaşam becerilerinin öğretilmesi daha da büyük önem kazandı.

Geçtiğimiz hafta başladığımız uyum ve destekleme programında öğrencilerimizin 1,5 yıl ayrı kaldıkları okullarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini ne kadar çok özlediklerini gözlemleme fırsatı bulduk. Öğrencilerin kolektif yaşam becerilerini geliştirme amaçlı düzenlediğimiz programda, öğrencilerimize yaşadığı toplumu önemsemeyi, sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilmeyi, sorumlu davranabilmeyi, duygularını tanımayı ve yönetmeyi öğreten etkinliklerle okulun onların hayatındaki rolünü ve okulla olan ilişkilerini yeniden düzenleme fırsatı edindik.

Sevgili öğrenciler, Pandemi süreci, birçok şeyi beraberinde götürse de, aile, dostluk, sağlık, birlik, beraberlik ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Sizler, bu süreçte kendinizle ve çevrenizle ilgili birçok deneyim kazandınız. Tüm bu zorlu ve belirsizliklerin içinde, sizlerin adaptasyonu, pozitif enerjisi ve azmi hepimize örnek oldu.

Şimdi sizleri birer sınıf daha büyümüş görmenin heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Yeni eğitim döneminde hepinizin yeni hayalleri ve hedefleri var. Bu hayallere ve hedeflere ulaşma yolunda öncelikle kendi öğrenme sorumluluğunuza sahip çıkmanız çok önemli. Bizler TED İzmir Koleji ailesi olarak her zaman sizlere destek olmak için buradayız. Birlikte başarılı bir dönem geçireceğimize olan inancım tam.

Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum.

Mine MAVİOĞLU
Ortaokul ve Lise Müdürü / Genel Koordinatör