Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi – TED İZMİR KOLEJİ

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

TED İzmir Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, öğrenci, veli ve okul çalışanlarına yaşadıkları deneyimleri ve bu deneyimler karşısında takındıkları tavırları kapsamlı şekilde düşünebilmeleri sürecinde destek olmayı hedefler. İster çocuk ister yetişkin olsun, okuldaki herkesin kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri ve kendileri için en uygun kararları verebilmeleri sürecinde kişilere destek olunması Rehberlik Servisi’nin hizmetleri arasında önceliklidir.

PDR Birimi “Önleyici” ve “Gelişimsel” Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri kapsamında velilere yönelik seminerler düzenledikleri gibi, öğrenciler için de gerek rehberlik dersleri içinde gerek ders dışı saatlerde çeşitli etkinlikler hazırlamaktadırlar. Ayda bir kez velilerimiz için düzenlenen SOHBETED seminerleri bazen PDR Uzmanlarımız bazen okul dışından davet edilen alanlarında uzman misafir konuşmacılar tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm bu seminer ve etkinliklerde genel amaç, farklı yaş gruplarının ihtiyaç ve gündemine yönelik bilgiler verebilmek, tartışma ortamı sağlayabilmek; hem kişisel hem toplumsal farkındalığı arttırmaktır.

Tüm kademelerdeki öğrencilerimize hem akademik hem de duygusal ve sosyal süreçlerinde destek sağlanmaktadır. 10.sınıf itibariyle Lise öğrencilerimize alan ve meslek seçimi konusunda farkındalıklarını arttırmak üzere meslek testi uygulanmakta ve farklı meslek alanlarını tanımaları için “Meslek Tanıtım Günleri” düzenlenmektedir.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için, okulumuzda dört farklı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Odası bulunmaktadır. Her düzeydeki öğrencilerimiz istedikleri zaman kendi danışmanlarına giderek paylaşımda bulunabilirler. Velilerimiz de telefon veya e-posta aracılığıyla Rehberlik Servisi’nden randevu alarak görüşmeye gelebilirler.