PDR’den Bakış

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, öğrenci, veli ve okul çalışanlarına yaşadıkları deneyimleri ve bu deneyimler karşısında takındıkları tavırları kapsamlı şekilde düşünebilmeleri sürecinde destek olmayı hedefler. İster çocuk ister yetişkin olsun, okuldaki herkesin kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri ve kendileri için en uygun kararları verebilmeleri sürecinde onlara destek olunması Rehberlik Servisi’nin hizmetleri arasında önceliklidir. Psikolojik Danışmanlar, velilere yönelik çeşitli seminerler düzenledikleri gibi, öğrenciler için de gerek rehberlik dersleri içinde gerek ders dışı saatlerde düzenlenecek seminerlerde çeşitli etkinlikler hazırlamaktadırlar.

Ayda bir kez velilerimiz için düzenlenen SOHBETED seminerleri bazen PDR Uzmanlarımız bazen okul dışından davet edilen alanlarında uzman misafir konuşmacılar tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm bu seminer ve etkinliklerde genel amaç, farklı yaş gruplarının ihtiyaç ve gündemine yönelik bilgiler verebilmek, tartışma ortamı sağlayabilmek; hem kişisel hem toplumsal farkındalığı arttırmaktır.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için, okulumuzda dört farklı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Odası bulunmaktadır. Her düzeydeki öğrencilerimiz  istedikleri zaman kendi danışmanlarına giderek paylaşımda bulunabilirler. Velilerimiz de telefon veya e-posta aracılığıyla Rehberlik Servisi’nden randevu alarak görüşmeye gelebilirler.

İletişim: Şükran İlimsever BAŞARIR
sukran.basarir@tedizmir.k12.tr