Beden Eğitimi – TED İZMİR KOLEJİ

Beden Eğitimi

Öğrencilerimizin beden eğitimi ve sosyal etkinlikler yoluyla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, bedenen, ruhen ve fikren sağlıklı, vatanını ve milletini seven, dürüst ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır. Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendirebilmeleri, yapıcı ve yaratıcı yeteneklerini geliştirebilmeleri hedeflenmektedir.

Sporda başarının en temel şartının spor bilincinin küçük yaşta kazandırılması ve yeteneklerin keşfedilerek doğru yönlendirme ve eğitimlerle geliştirilmesidir. Bunun bilinci içinde öğrencilerimize spor yapma alışkanlığını anaokulu çağındayken kazandırmak için çalışıyor, beceri ve yetenekleri doğrultusunda onları çeşitli spor branşlarına yönlendiriyoruz.