TED İzmir Koleji’nden Öneriler

19 Ocak 2019
7. TED Okulları Müdür Yardımcıları Hizmet içi Eğitim Programı Başladı
24 Ocak 2019

Öğrencilerimizle birlikte geçirdiğimiz yoğun bir dönemin ardından dinlenmek, eğlenmek ve kaliteli bir tatil dönemi geçirmek adına sizlere bazı önerilerimiz olacak. Çocuklarımızla birlikte olacağımız zamanın niceliğinden çok niteliğinin önemli olduğunu hatırlatır; sağlık, mutluluk ve eğlence dolu tatiller dileriz.

İşte TED İzmir Koleji’nden öneriler;

1- Televizyon, internet, cep telefonu olmadan sadece bir akşamı birlikte sohbet ederek ve çocuklarımıza kendi çocukluğumuzdan hikâyeler anlatarak geçirelim.
2- Bir gün çocuğumuzla birlikte kurabiye yapalım.
3- Bir gün ailece resim yapalım ve resimlerimizi herkesin görebileceği bir yere asalım.
4- Ev işlerinde çocuğumuza altından kalkabilecekleri bir görev verelim. Bir gün birlikte bulaşık yıkayalım.
5- Parkta ya da bahçenizdeki ağaçlara elma dilimleri asarak, kış gününde birlikte kuşları besleyelim. Ya da diğer sokak hayvanları için yemek bırakalım.
6- Bir aile büyüğümüze ya da aile dostumuza ziyarete gidelim ve gideceğimiz yere hediye etmek için çocuğumuzdan herhangi bir şey hazırlamasını isteyelim (Resim, kâğıttan çiçek, ya da bir maket… Ne olursa.)
7- Birlikte market alışverişine gidelim. Alışveriş için ona küçük bir miktar harçlık verelim. Harçlığı ile istediğini alsın, parası yetmeyen bir şey istediğinde takviye yapmayalım
8- Çocuğumuzla yürüyüşe çıkalım. Tek amacımız birlikte dolaşmak olsun.
9- Uyumadan önce ona masal ya da bir hikâye anlatalım.
10- Birlikte onun yaşına uygun bir film izleyelim ve film bittiğinde ne anladığını ondan dinleyelim.
11- Birlikte meyve salatası ya da süslü bir meyve tabağı hazırlayalım.
12- Çocukken oynadığımız ama onun bilmediği bir oyunu ona öğretelim (Beş taş//isim şehir gibi) .
13- Ailece bir çocuk oyununa gidelim, tiyatro biletiyle bir tasarım oluşturalım.
14- İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin güzelliğini tatmaları için bir fırsat oluşturalım.
15- Yaşadığımız yer olan Ege Bölgesinden seçeceğiniz bir şehrin, tarihi, turistik ve kültürel özelliklerini araştırınız. O şehre özel olan doğal güzellikleri, yöresel yemek ve kıyafetleri öğreniniz.