TED İzmir Koleji Öğrencileri İklim İçin Okul Grevi İle İklim Değişikliğine ‘Dur’ Dedi

1st TED Global Citizenship Interchange Bugün Okulumuzda Başlıyor!
15 Mart 2019
Mine Mavioglu Sözcü Gazetesi’ne Verdiği Röportaj
16 Mart 2019

TED İzmir Koleji, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla dünya çapında bir süredir gençlerin öncülüğünde hazırlığı yapılan ‘İklim İçin Okul Grevi’ farkındalık hareketine destek verdi. TED İzmir Koleji öğrencileri, İsveç’te başlattığı iklim kriziyle mücadele hareketi tüm dünyaya yayılan 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’in izinden giderek, toplumları iklim değişikliğine karşı önlem almaya çağırdı. 15 Mart’ta TED İzmir Koleji ve Deniz Ticaret Odası İşbirliği ile açılan “TED Denizcilik Kulübü” öğrencileri, gerçekleştirilen küresel okul grevine Urla’dan destek verdi. 100 TED İzmir Koleji öğrencisi ‘Dünya Bizim Evimiz, Evimiz Yanıyor’ sloganları ile yürüyerek farkındalık çalışmalarına katkıda bulundu. Urla halkının ve öğrenci velilerinin yoğun desteğiyle gerçekleşen yürüyüşe TED İzmir Koleji Bando Takımı da katıldı.

123 ülkede gerçekleştirildi.

16 yaşındaki İsveçli öğrenci Greta Thunberg’in geçen yıl Ağustos ayında iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla İsveç Parlamentosu önünde tek başına gerçekleştirdiği eylem tüm dünyaya örnek oldu. Z kuşağının öncülük ettiği ‘İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Küresel Okul Grevi’ 15 Mart Cuma günü 123 ülkede 2052 farklı yerde yapıldı. İklim hareketine Türkiye de katıldı. TED İzmir Koleji öğrencilerinin yanı sıra İstanbul, Muğla ve Antalya’daki öğrenciler de küresel okul grevine destek olarak iklim konusunda sınıfta kalan dünyaya mesajlarını ulaştırdı.