İngilizce

Anasınıflarımızda yabancı dil eğitim programı, hizmet içi eğitimlerle desteklenen, kendilerini sürekli yenileyen, nitelikli ve tecrübeli yabancı ve Türk İngilizce öğretmenlerimizden oluşan seçkin bir kadroyla yürütülür. Yoğun bir İngilizce programının uygulandığı anasınıflarımızda, İngilizce’nin doğal yollarla kazanımı sağlanır. Okulumuzda uygulanan İngilizce programının temel amacı, çocuklarımıza İngilizceyi sevdirmek, başka bir dille de iletişim kurabileceklerinin farkına varmalarını sağlayarak bu dili öğrenmeye karşı istek uyandırmaktır. Aktif öğrenme modelini içeren, sözel iletişimin geliştirilmesini amaçlayan programımız ile öğrencilerimiz dili yaşayarak ve eğlenerek öğrenirler. İngilizceyi duymak ve konuşmaktan zevk alarak günlük yaşamlarında olabildiğince çok pratik yaparak bilgilerini pekiştirirler.

Dil eğitimimiz, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve tüm TED okullarında uygulanan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleștirilir.Türk Eğitim Derneği tarafından hazırlanan TEDdy’s Ready A ve TEDdy’s Ready B eğitim setlerinin kullanıldığı okulumuzda ,TEDdy’s Ready İngilizce Eğitim Setimiz, çocukların öğrenmeye en açık oldukları okul öncesi dönemde, İngilizce’yi şarkılar, oyunlar, öyküler, etkinlikler, görseller ve animasyonlarla eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olacak çok sayıda materyalle kapsamlı bir şekilde hazırlanmıştır. Buna ek olarak, TEDdy’s Ready Vitamin Online Eğitim Programı aracılığıyla da İngilizce eğitimi güçlendirilmektedir. TEDdy’s Ready, öğrencilere temel dil becerileri kazandırırken, telaffuz, tonlama, vurgulama gibi konularda da temel dil eğitimi sağlanmasına yardımcı olmaktadır. İnteraktif eğitim materyalleri kullanılarak, yabancı ve Türk öğretmenler ile el ele yürüyen pratik tabanlı karma bir eğitim sistemi oluşturulmuştur.

İngilizce Beceri programımız, öğrencilerimizin İngilizceyi kullanarak farklı temaları ve konuları keşfetmelerini sağlayacak şekilde ana ders programı ile paralel hazırlanmıştır.
“Reggio Emilia” unsurları kullanılarak özel tasarlanan İngilizce sınıflarımız, bağımsız öğrenmeyi teşvik etmektedir. Matematik, rol yapma, bilim ve doğa, sanat ve ince motor gelişimlerini destekleyen alanlarımızın yanı sıra, ‘Unit of Study ’alanımız da çocukların keşfetmeye teşvik edildiği Montessori ‘den ilham alınarak hazırlanmış etkinlikleri içermektedir. Kullandığımız materyaller, öğrencilerimizin harfleri tanımalarını güçlendirmek için TED Phonics programı ile aynı doğrultudadır.
Tüm bu uygulamalar ile anaokulumuzda dil eğitimi içselleştirilir, anaokulundan üniversiteye uzanan önemli yolculuğun ilk ve güçlü adımları atılır.