Ege Felsefe Platformu’nun Şubat Ayı Etkinliği TED İzmir Koleji’nde “Çevre Etiği” Temasıyla Gerçekleşecek

Değişim Programı Kapsamında Şili’ye Giden Öğrencimiz Deniz Efe Ersan TED İzmir Radyo’da!
21 Şubat 2019
5 Yaş Öğrencilerimiz GEMS Çalışmaları Kapsamında Müze Görevlisi Oldular
26 Şubat 2019

Gönüllü Felsefe öğretmenlerinin desteği ile oluşturulan ve her yıl İzmir’de liseler arası felsefe etkinlikleri düzenleyen Ege Felsefe Platformu’nun şubat ayındaki etkinliği TED İzmir Koleji’nde “Çevre Etiği” temasıyla gerçekleşecek.

28 Şubat Perşembe günü, İzmir’in çeşitli liselerinden konuk öğrenci ve felsefe öğretmenlerini buluşturacak etkinlikte, Prof. Dr. Solmaz Zelyüt “Derin Ekoloji ve Felsefe” başlıklı bir konferans verecek. Konuşmanın ardından, katılımcı öğrenciler ve okulumuz 10. sınıf öğrencileri, 8 farklı atölyeye ayrılarak, gönüllü felsefe öğretmenlerinin yürütücülüğünde, doğa-insan ilişkisi üzerine masallardan, hikayelerden, güncel dünya sorunlarından hareketle felsefi soruşturmalar yapacaklar.

Atölyelerin sonunda, atölye sözcüsü öğrenciler, soruşturma konularını ve deneyimlerini diğer öğrencilerle paylaşacaklar.