Ege Felsefe Platformu’nun Son Etkinliği İzmir Amerikan Koleji’nde Gerçekleşti

Fizy Liseler Arası Müzik Yarışması’nda Okulumuzu Destekleyin!
10 Nisan 2019

TED İzmir Koleji olarak, okulumuz felsefe öğretmeni Nurşah Yılmaz’ın rehberliğinde felsefe meraklısı bir grup öğrencimiz ile katıldığımız, Ege Felsefe Platformu’nun 19. yılındaki son etkinliği, 15 Nisan perşembe günü,  İzmir Amerikan Koleji’nde gerçekleşti.

İzmir’in çeşitli liselerinden konuk öğrenci ve felsefe öğretmenlerini buluşturan etkinlikte; drama,  tiyatro, ritm ve felsefe oyunlarından oluşturulan zengin felsefe oturumlarında; öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde sahneye konan, Eugene Ionesco’nun “Gergedanlar” adlı tiyatro oyunu üzerine toplu bir felsefi soruşturma yapıldı. Sahnede yapılan etkinliklere de doğaçlama performansları ve soruları ile katılım gösteren öğrencilerimiz, programın devamında, güncel dünya sorunlarından yola çıkılarak hazırlanan felsefi soruşturmalar yapmak için diğer katılımcı öğrencilerle atölyelerde bir araya geldiler. Çemberlerde yapılan felsefi tartışmalar sonunda, atölye sözcüsü öğrencilerin değerlendirmeleri ve gönüllü felsefe öğretmenlerinin sertifika töreni ile birlikte etkinlik sona erdi.