AFS Sınıf Değişimi Programı Kapsamında Öğrencilerimiz Slovakya’ya Gitti

Öğrencimiz Arseli Yağmur Kurt, Assist Bursluluk Programına Seçildi
21 Haziran 2019
LGS Sınavı’nda Öğrencilerimizin %43’ü %5’lik Dilimde!
25 Haziran 2019

Türk Kültür Vakfı’nın yürüttüğü AFS Sınıf Değişimi Programının birinci aşaması 09-16 Nisan 2019 tarihleri arasında TED İzmir Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirmiştik. Programın ikinci aşaması 10-19 Haziran 2019 tarihleri arasında Slovakya’nın Tvrdosin kentinde 12 öğrencimiz ve 2 öğretmenimizin katılımıyla Gymnazium Tvrdosin’in ev sahipliğinde tamamlandı.

10-12 Haziran 2019 tarihleri arasında Coğrafya öğretmenimiz Gökhan Akgöz ve Müzik öğretmenimiz Ali Uysal tarafından hazırlanan gezi programı kapsamında öğrencilerimiz; Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olan, Avusturya’nın ve müziğin başkenti Viyana’yı keşfettiler. 12-19 Haziran 2019 tarihleri arasında ise Slovakya’nın Polonya sınırındaki Tvrdosin kentinde yer alan Gymnazium Tvrdosin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklere katıldılar.

“Dünya Vatandaşlığı” kimliğinin kazanılması ve Slovak kültürünün öğrencilerimiz tarafından tanınması kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 9 günde 3 ülke, 3 büyük şehir ve 2 başkenti yakından tanımanın yanı sıra gerçekleştirdiğimiz değişim programı sayesinde farklı ülkelerin kültürel ve sosyal yaşantılarını yerinde görme ve deneyimleme fırsatını yakaladılar.