Yurt Dışı Üniversite Hazırlığı – TED İZMİR KOLEJİ

Yurt Dışı Üniversite Hazırlığı

Yurt dışında okumaya karar veren öğrencilerimiz için Yurt Dışı Danışmanlık birimimiz tarafından birçok seminer düzenlenir. ABD; Kanada; İngiltere; Hollanda; Almanya; İtalya; Macaristan; Polonya gibi birçok ülkenin üniversite seçim ve yerleşim sistemleri tüm ayrıntılarıyla öğrencilerle paylaşılır.

Öğrencilerimize okumak istedikleri bölüm, ülke, şehir ve okul hakkında ayrıntılı destek hizmeti sunulur. Ayrıca söz konusu ülkelerdeki burs olanakları ile ilgili bilgilendirmeler yapılır. Öğrencimizin yurt dışı üniversitelerinde kabullerinde oldukça önemli olan IELTS; TOEFL ve SAT sınavlarına gerekli hazırlıkları yapabilmeleri için kurslar açılır. IELTS sınavını kendi okullarında alma şansı öğrencilerimize sunulur. Sanat alanında çalışma yapacak öğrencilerimizin portfolyo çalışmaları takip edilir ve desteklenir.

CV yazma; niyet mektubu yazma gibi konularda öğrencilere gerekli bilgilendirme yapılır ve gerekli evrakların hazırlanmasında birebir danışmanlık hizmeti verilir. Öğrencilerimize uygun sistem üzerinden okul başvurularını yapma konusunda destek verilir.

Özel TED İzmir Lisesi Uluslararası Programlar ve Yurt dışı Danışmanlık Birimi, öğrencilerin TOEFL, IELTS, SAT gibi uluslararası sınavlara girmeleri, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve öğrencilerin bu konudaki başarılarının artırılması konularında çalışır.

Yurt dışı yaz okulu programlarının takip edilmesi ve ayrıca öğrencilerimizin ileriki yıllarda yurt dışı üniversitelere başvurmaları hallerinde gereken işlemlerin sürdürülmesi açısından da etkin bir biçimde çalışmalarını sürdürür.
Atatürk