SANAT NEDİR?

İnsanlık tarihi boyunca cevabı kesin tek bir tarifle verilemeyen bir sorudur: ‘Sanat Nedir’?

Belki de soruya daha farklı bir açıdan yaklaşmalı, sanatın ne olduğunu irdelemeden önce ‘Sanatçı Kimdir’in cevabı aranmalıdır.

Çünkü sanat kendiliğinden ortaya çıkmış bir kavram değildir.

Önce ‘Sanatçılar’ var oldular. Daha sonra onların hayal ettiği, düşündüğü, tasarladığı, ürettiği ve yarattığı eserler ‘Sanat’ olarak değerlendirildi.

O yüzden biz önce, ‘Sanatçı Kimdir’ diye sorma cesaretini gösteriyoruz. Cevabımız ise gayet net:

Sanatçı;

Düşünen, izleyen, dinleyen, sorgulayan, insanlığın, insan olmanın, yaşamın ne anlama geldiği üzerine kafa yoran, gerçekleri gören, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve duygularını, düşüncelerini estetik yolla ifade edebilendir.

Bir sanatçının sorumluluklarını gerçekleştirmesi, oldukça titiz ve derin çalışmalar gerektirir.

Elbette, öğrencilerine sanatı sevdirmek, anlatmak, öğretmek ve öğrencilerinin hayatlarına sanatçı gözüyle bakabilmelerini aşılamak üzere yola çıkan eğitim kurumlarının sorumluluğu da oldukça titiz ve derin bir çalışma gerektirir.

TED İzmir Koleji SANAT AKADEMİSİ, tam olarak bu düşünce felsefesini benimseyerek, Türk Eğitim Derneği’nin köklü eğitim anlayışının içinden var olmuş bir sanat kurumudur.

Alanlarında profesyonel eğitim almış deneyimli öğretmenlerimiz eşliğinde yürüttüğümüz Sanat Akademisi programımızı, başlayacak ikinci dönemimizde daha farklı ve zenginleştirilmiş bir içerikle hayata geçiriyoruz.

• Enstrüman Eğitimlerimiz,
  • Drama Çalışmalarımız,