PDR’den Bakış – TED İZMİR KOLEJİ

PDR’den Bakış

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisinin amacı; gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak, öğrencilerimizin günlük hayatlarında ve okul yaşantılarında karşılaştıkları güçlükleri sorun haline gelmeden çözmelerine yardımcı olmak ve onların kendini tanıyan, iletişim becerileri yüksek, çevresine duyarlı, mutlu bireyler olmalarına katkıda bulunmaktır. Bu anlamda öğrencilerimizin sosyal ve duygusal açıdan en iyi şekilde hayata hazırlanmalarında gerekli psikolojik desteği sağlamak amaçlanmaktadır.

Ortaokul kadememizde Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık hizmetleri, öğrencilere ve velilere yönelik destek olarak iki şekilde gerçekleşmektedir.

TED İzmir Koleji’nde tüm öğrencilerin gelişimsel süreçleri, velilerinin onayı dahilinde, öğrenme modelleri, dikkat, düşünme becerileri, meslek ve kişilik testleri ile takip edilir, gerekli durumlarda yine velilerinin onayıyla ek uygulamalar yapılıp, öğretmen ve veliler bilgilendirilerek yönlendirilir.

Öğrencilere yönelik çalışmalar:

• Aday öğrenci görüşmeleri
  • Ortaokul oryantasyonu çalışmaları
  • Sınıf içi rehberlik etkinlikleri
  • Öğrencilere yönelik seminerler
  • Değerler eğitimi
  • Sınıf içi ve sınıf dışı öğrenci gözlemi
  • Öğretmenlerle öğrenci görüşmeleri
  • Öğrencilerle bireysel görüşmeler