Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı – TED İZMİR KOLEJİ

Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı

Lise Çalışmalarımız

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisinin amacı; gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak, öğrencilerimizin günlük hayatlarında ve okul yaşantılarında karşılaştıkları güçlükleri sorun haline gelmeden çözmelerine yardımcı olmak ve onların kendini tanıyan, iletişim becerileri yüksek, çevresine duyarlı, mutlu bireyler olmalarına katkıda bulunmaktır. Bu anlamda öğrencilerimizin sosyal ve duygusal açıdan en iyi şekilde hayata hazırlanmalarında gerekli psikolojik desteği sağlamak amaçlanmaktadır.

Lise kadememizde Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık hizmetleri, öğrencilere ve velilere yönelik destek olarak iki şekilde gerçekleşmektedir. Öğrencilere yönelik çalışmalar:

- Aday öğrenci görüşmeleri
- Lise oryantasyonu çalışmaları
- Öğrencilerle bireysel görüşmeler
- Sınıf içi rehberlik etkinlikleri
- Öğrencilere yönelik seminerler
- Sınıf içi ve sınıf dışı öğrenci gözlemi
- Öğretmenlerle öğrenci görüşmeleri
- 10.ve 11.sınıflara Meslek ve Kariyer testi uygulamaları
- 11.sınıflara Üniversite gezileri
- Meslek Tanıtım günü etkinlikleri
- Üniversiteye hazırlık çalışmaları

Velilere yönelik çalışmalar:
- Bireysel veli görüşmeleri
- Öğretmen-PDR-Veli görüşmeleri
- SOHBETED Veli seminerleri

Akademik Kariyer Danışmanlığı ve Destek Çalışmaları

TED İzmir Koleji Lisesinde akademik kariyer danışmanlığı iki farklı koldan yürütülür. Öncelikle 10. Sınıf itibarı ile tüm öğrencilerimize mesleki yönelim testi uygulanır ve öğrencilerimizin kendilerine uygun alan ve mesleklere yönlendirilmesi sağlanır. Yine 10. Sınıf itibarı ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında ülkemizin ve şehrimizin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve farklı meslek gruplarından oluşan velilerimiz konuşmacı olarak davet edilir. Yurt içinde eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz 11. sınıf itibarı ile okulumuzda açılan Akademik Destek Kurslarına katılır ve iki yıl boyunca yoğun TYT- AYT çalışmaları yapar. Öğrencilerimiz şehir içi ve şehir dışı üniversitelere yapılan akademik geziler aracılığıyla da üniversiteleri yakından tanıma fırsatı bulurlar. Ayrıca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile yapılan işbirlikleri çerçevesinde söz konusu okulların eğitim öğretim alanlarından yararlanabilir ve ortak projeler yürütebilirler. Okulumuzda öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası bilim yarışmalarına katılımı desteklenir.